Finalisten Werder en Monaco al uitgeschakeld

DEN HAAG, 5 NOV. De finalisten van vorig seizoen zijn gisteren in de tweede ronde van de Europa Cup 2 uitgeschakeld. Titelverdediger Werder Bremen verloor in Tsjechoslowakije met 1-0 van Sparta Praag, dat zonder de geschorste Chovanec aantrad. Thuis hadden de Duitsers al met 3-2 verloren. AS Monaco, verliezer van de laatste eindstrijd, kwam in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De houder van de Franse voetbalbeker was dertien dagen geleden op eigen veld met 1-0 verslagen.

Werder Bremen keek in het Letna Stadion, waar bijna 30.000 toeschouwers toekeken, al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Borowka maakte een fout, waarna de Tsjechoslowaak Siegl alléén voor doelman Reck kwam. De treffer werd gevolgd door een stormachtig offensief van de Duitsers. Dat leidde tot niets. Sparta Praag was met counters zelfs gevaarlijker. In de laatste minuut stuurde arbiter Nervik de Niewzeelander Rufer van Werder uit het veld na een ernstige overtreding.

AS Monaco liep zich voor 35.000 toeschouwers - 750 politieagenten waren opgeroepen om de orde te handhaven - stuk op de stugge defensie van Olympiakos. De Franse bekerhouder kreeg kansen genoeg, maar opnieuw kwam het grote manco aan het licht. De mogelijkheden worden niet benut. Liverpool, dat dit seizoen in de Engelse league nauwelijks imponeert, was op Anfield Road kansloos tegen Spartak Moskou: 0-2. De uitwedstrijd hadden de Engelsen met 4-2 verloren. FC Antwerp verkwanselde bijna een voorsprong van twee treffers (4-2) uit het eerste duel met Admira Wacker. De Belgische bekerwinnaar slaagde met hangen en wurgen via een verlenging de volgende ronde te bereiken, ondanks de nederlaag van 4-3.

Steaua Boekarest ontsnapte in de laatste minuut aan uitschakeling dank zij een treffer van Vladoiu. Hij hield Roemeense formatie in het toernooi ten koste van Aarhus, 2-1. De Denen hadden thuis met 3-2 gewonnen, maar de doelpunten van de Roemenen in Denemarken waren doorslaggevend. Parma plaatste zich ten koste van Boavista, dat op eigen terrein verloor: 0-2. In Italië speelden de teams eerder gelijk (0-0). Atletico Madrid kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Trabzonspor, maar de Spanjaarden hadden in Turkije al met 2-0 gewonnen.