Dag van de kunstuitleen

Inlichtingen bij de Federatie Kunstuitleen: 070-3655336

Ruim vijftig artotheken doen as zaterdag mee aan de landelijke "Dag van de kunstuitleen'. Zij organiseren dan diverse manifestaties rond het thema "Kunst goed bekeken'. In Almere maakt de Rotterdamse kunstenares Jeanne van Heeswijk speciaal voor deze dag een installatie. Drie schilders - Phil Bloom, Jaap Noordenbos en Carolus - zullen dit "stilleven aan de wand' ter plekke op papier vastleggen. De Artotheek Amsterdam-Noord organiseert een tekenwedstrijd en in Amsterdam-Westerpark kunnen kinderen zelf de collectie voor de Kinderkunstuitleen samenstellen. Op de "Art Fair' in Groningen bieden 50 kunstenaars hun werk te koop aan. De Artotheek Den Haag, die deze maand twintig jaar bestaat, komt met de tentoonstelling "Haagse kopstukken', twee grote doeken in de vorm van een groepsportret. Het ene schilderij dateert uit 1961 en toont zelfportretten van oa Herman Gordijn en Paul Citroen. Op het tweede doek uit 1992 hebben 28 Haagse kunstenaars zichzelf vereeuwigd. In Nieuwegein kunnen belangstellenden kennis maken met de "nail art' van Arie Baartman. Op verzoek schildert hij een landschapje of een portretje op uw nagel. In Rotterdam wordt het gevelproject "Kunstlijst' van Han Goam Lin onthuld: een grote wissellijst aan de gevel van de artotheek, waarin kunstenaars een opdracht kunnen plaatsen.