AT&T neemt groot belang in telefoniebedrijf McCaw

NEW YORK, 5 NOV. Het Amerikaanse AT&T, 's werelds grootste telecommunicatieconcern, koopt voor 3,8 miljard dollar (6,7 miljard gulden) een belang van 33 procent in McCaw Cellular, de grootste onderneming in de wereld op het gebied van cellulaire telefonie (draadloze telefonie).

Een deel van het belang wordt gekocht van British Telecom. In een gezamenlijke verklaring wordt medegedeeld dat “AT&T en McCaw onderhandelen over de vorming van een strategische alliantie waarin is inbegrepen samenwerking bij marketing en technologie in draadloze communicatie”.

De deelneming van ATT&T in McCaw zal de ontwikkeling van het eerste draadloze telecommunicatienetwerk in de gehele VS versnellen, zeggen beide ondernemingen. McCaw mag de naam, de verkoopkanalen en het servicenetwerk van AT&T gebruiken. Ook de onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van AT&T komen ter beschikking aan McCaw .

AT&T koopt voor twee miljard dollar 42 miljoen nieuwe aandelen McCaw tegen 42 dollar per stuk en verkrijgt daarmee een belang van 19 procent. Voorts neemt AT&T van British Telecom voor 49 dollar per stuk 38,5 miljoen aandelen over, waardoor AT&T totaal 33 procent van het kapitaal in handen krijgt. (Reuter)