Wentink coach hockeyvrouwen

Bert Wentink (42 jaar) wordt de nieuwe trainer/coach van de Nederlandse hockey vrouwenselectie.

Hij trainde zes jaar lang de mannen van Forward in Tilburg en promoveerde met dat elftal van de overgangsklasse naar de hoofdklasse. Op dit moment is hij technisch directeur van de hockeyclub La Rasante in Brussel. Het vrouwenelftal van die club werd afgelopen seizoen tweede in de competitie en plaatste zich via de bekerstrijd voor de Europa Cup. Hij is directeur van het sportcentrum van de Katholieke Universiteit in Tilburg. In de komende twee weken zullen de andere leden van het begeleidingsteam benoemd worden. Het bestuur van de hockeybond moet de aanstelling van Wentink nog goedkeuren.

Wentink geeft toe dat zijn naam als een verrassing kan komen. “Maar ik werk al vijftien jaar in het hockey. Ik ben ook goed op de hoogte van het tophockey in Nederland, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Zo was ik ook drie weken aanwezig in Barcelona en bij diverse Europse kampioenschappen.”