Stille beurs wacht op Wall Street

AMSTERDAM, 4 NOV. Het Damrak reageerde vandaag - in lijn met de andere Europese beurzen - lethargisch op de eclatante verkiezingszege van Clinton. Beleggers wachten af wat de koersen op Wall Street vanmiddag zullen presteren.

AMSTERDAM Handel was er nauwelijks, omdat niemand durft vooruit te lopen op Wall Street, dat zijn deuren later op de dag weer zal openen. Dit vertaalde zich in een kwakkelmarkt met een halve punt verlies voor de stemmingsindex op 102,7 en een dikke punt minder voor de EOE-index.

Koninklijke Olie stond aan het eind van de ochtend op een verlies van 1,60 op 144,20. Akzo werd ex interimdividend verhandeld op 132,50 tot 132,80 en was daarmee vrijwel onveranderd. KLM, dat morgen met halfjaarcijfers komt, verloor twee kwartjes op 22,30. Aegon trok 4 dubbeltjes aan tot 73,10 en ING verloor er drie op 50. De voedings- en genotmiddelenwaarden lagen aangeboden. Heineken verloor 2 gulden op 167,70. CSM was 1 gulden lager op 96,60 en Wessanen verloor drie dubbeltjes op 94.

Na de ontkenning dat Daimler-Benz met DAF tot een samenwerkingsakkoord zou zijn geraakt, kalfde de koers van DAF twee dubbeltjes af tot 10,20.

NEW YORK In afwachting van de uitslag van de presidentsverkiezing, gaf Wall Street gisteren een deel van de flinke koerswinst van de voorgaande dag prijs. Het Dow Jones Industrial gemiddelde daalde in een ongeanimeerde markt met 9,73 punten tot 3.252,48.

LONDEN Op de Londense effectenbeurs had de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen nauwelijks invloed. De "city' was meer geïnteresseerd in de later vandaag te houden parlementaire stemming over het verdrag van Maastricht. De Financial Times-index van 100 aandelen was rond het middaguur Nederlandse tijd 5,6 punten lager op precies 2.700.

FRANKFURT De meeste fondsen openden op lagere noteringen. De Dax-30-index raakte in de eerste paar uur ruim 11 punten kwijt en daalde naar 1.474. Vooral de autofondsen vielen terug

TOKIO De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezing had weinig invloed. Het Nikkei-225 gemiddelde steeg met 211,84 punten ofwel met 1,3 procent tot 17.065,20.