Perot: ik sta voor altijd tot jullie beschikking

Fragmenten van de rede die de onafhankelijke presidentskandidaat Ross Perot gisteravond uitsprak in een hotel in Dallas:

Zoals ik al verscheidene keren heb gezegd, is mijn rol in het leven dat van een korrel zand ten opzichte van een oester. De korrel irriteert de oester, waardoor er een parel ontstaat. Ik ben de korrel zand geweest, die jullie hebben gekozen en dat was voor mij een eer. En in de toekomst zullen we blijven samenwerken om nog meer parels te maken als het nodig is.

Laten we de verkiezingen vergeten, het ligt allemaal achter ons. Het echte werk ligt nu voor ons. Om ons prachtige land weer op te bouwen, moeten we blijven samenwerken.

Jullie, het Amerikaanse volk, zijn de de prachtigste mensen op aarde. Als we onze verschillen opzijzetten en samenwerken, kunnen we ervoor zorgen dat we onze banen terugkrijgen en kunnen we onze schulden wegwerken. En als allerbelangrijkste punt kunnen we de Amerikaanse droom aan onze kinderen doorgeven.

Dit is pas het begin. (..) We moeten hoogstens tien minuten verspillen aan het feit dat jullie kandidaat niet heeft gewonnen. Meteen daarna moeten we alle creativiteit en talent die we aan de campagne hebben besteed, samenbundelen om ons land beter te laten functioneren op zowel nationaal, provinciaal,stedelijk als lokaal niveau.

Het belangrijkste is dat jullie je enthousiasme, je idealisme en je liefde voor dit land nu niet verliezen. (..) Zolang we over het hele land samenwerken, hebben we een enorme stem in dit land. (..) We moeten onze jeugd een betere toekomst geven dan welke generatie in dit land ooit heeft gehad.

Ik zal de herinnering aan de afgelopen maanden voor altijd bij me dragen. Ik zal, zolang als ik leef, voor altijd tot jullie beschikking staan.