Celstraf geëist tegen topambtenaar AVR

ROTTERDAM, 4 NOV. Voor de rechtbank in Rotterdam is gisteren achttien maanden cel geëist tegen de 44-jarige G.S. uit Ridderkerk, een voormalige topambtenaar van de Afvalverwerking Rijnmond (AVR).

Volgens officier van justitie mr. L. de Jonge liet S. zich de afgelopen jaren omkopen. Volgens het OM kreeg de Ridderkerker bij onder meer Moerdijk Recycling en Brabant Metals het recht om zich in te kopen als aandeelhouder in ruil voor contracten voor de verwerking van restprodukten. De Jonge beschuldigde S. ook van oplichting. Hij zou begin 1991 met een aantal bedrijven een akkoord hebben gesloten voor de verwerking van tonnen verbrandingsslakken tegen de prijs van 58 gulden per ton, terwijl de marktprijs toen zo'n vijftien tot dertig gulden per ton bedroeg.