Orhan Delibas jaagt Nielsen drie ronden lang door de ring

ARNHEM, 3 NOV. Bokser Orhan Delibas heeft gisteravond in zijn woonplaats Arnhem een overtuigende zege behaald op de ervaren Paul Nielsen uit Denemarken. Het was de tweede partij van Delibas sinds hij in het olympische toernooi van Barcelona de zilveren medaille behaalde.

De 29-jarige Nielsen had in het zwaarweltergewicht had al 156 partijen achter de rug, waarvan hij er 112 won. De Deen moest onlangs in een toernooi om de Kings Cup in Bangkok zijn meerdere erkennen in de Cubaan Juan Lemus, van wie Delibas de olympische finale had verloren.

De 22-jarige Delibas demonstreerde gisteren zijn klasse. Hij joeg Nielsen drie ronden lang in hoog tempo door de ring. De Deen kon weinig anders doen dan zich zo goed mogelijk verdedigen. Dat was een hopeloze opgave tegen een tegenstander die volledig superieur was met snelle hoeken en gevarieerde combinaties naar hoofd en lichaam.

Na afloop van het duel, dat hij met 60-52, 60-55 en 60-54 won, kreeg Delibas een staande ovatie van het publiek. Over enkele weken verdedigt Delibas zijn Nederlandse titel, die sinds 1988 in zijn bezit is.