Nieuw systeem voor betalingen

AMSTERDAM, 3 NOV. Veertien Europese giro- en postbanken, waaronder de Nederlandse Postbank, introduceren op 17 november een nieuw betalingssysteem voor grensoverschrijdende betalingen, genaamd Eurogiro. Dat heeft een woordvoerster van de Postbank vandaag desgevraagd bevestigd. De Postbank is een volledige dochteronderneming van ING Bank.

Eurogiro stelt de ruim veertig miljoen cliënten van de betrokken banken in staat geld naar het buitenland over te maken binnen vier dagen tegen een vaste prijs van omgerekend 35 gulden per transactie. In het nieuwe betalingssysteem participeren giro- en postbanken uit Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Groot-Brittannië en Nederland.

Eurogiro maakt gebruik van een centraal computersysteem. Betalingsopdrachten kunnen telefonisch worden verstrekt. Het systeem garandeert de opdrachtgever dat het over te maken bedrag binnen vier dagen staat bijgeschreven op de rekening van de begunstigde.