Ambtenaren van fraude verdacht

ROTTERDAM, 3 NOV. De Rotterdamse politie heeft drie mannen aangehouden, onder wie twee ambtenaren van de afdeling Burgerzaken van het stadhuis, wegens fraude met paspoorten.

Over de omvang van de fraude kon een woordvoerder van Justitie nog geen uitspraak doen, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Het onderzoek begon in februari, toen een 25-jarige ambtenaar werd aangehouden in verband met een vechtpartij. De Rotterdammer was in het bezit van stempels en uittreksels uit het bevolkingsregister. Uit onderzoek bleek dat hij de goederen uit het stadhuis had verduisterd en dat ook eerder had gedaan.

De ambtenaar leverde de spullen aan de 25-jarige stadgenoot A., die wordt verdacht van het vervalsen en het verhandelen van valse paspoorten. A. werd in juni aangehouden. De politie arresteerde gisteren een 33-jarige ambtenaar van de afdeling burgerzaken op verdenking van het vervalsen van gegevens in het bevolkingsregister en van het schenden van het ambtsgeheim. Door gebruik van deze valse gegevens konden op het stadhuis paspoorten worden verstrekt.