Weer motor los bij bijna-ongeluk met Boeing 747

LUXEMBURG, 2 NOV. Een Boeing 747 van de Luxemburgse maatschappij Cargolux heeft gisteren bij de landing op het vliegveld van Luxemburg een motor verloren.

Het toestel raakte vlak voor de landing met een vleugel de grond, waarbij de motor losraakte. De piloot slaagde er in het toestel veilig op de landingsbaan te zetten. Het afbreken van de motor is, aldus een woordvoerder van Boeing, voorzien bij een dergelijk incident en dient zwaardere beschadiging van de vleugel, waaraan de brandstoftanks zijn bevestigd, te voorkomen. Hetzelfde type vrachtvliegtuig veroorzaakte op 4 oktober de ramp in de Bijlmermeer. Vliegtuigfabrikant Boeing maakte zaterdag bekend deze week te beginnen met proeven die moeten uitwijzen of de ongelukken met de vrachtvliegtuigen van El Al in Amsterdam en van China International, eind vorig jaar bij Taipeh, te wijten zijn aan structurele fouten in het ontwerp van de motorophanging.