Vijf Amerikaanse nonnen in Liberia vermoord

MONROVIA, 2 NOV. Vijf Amerikaanse nonnen, die sinds 22 oktober in Liberia werden vermist, zijn vermoord, naar alle waarschijnlijkheid door troepen van rebellenleider Charles Taylor.

Dat is zaterdag door de katholieke aartsbisschop van Monrovia gezegd. De vijf nonnen, die al meer dan twintig jaar in Liberia werkten, raakten in oktober tijdens het grote offensief van Taylor geïsoleerd achter de frontlijn. De aartsbisschop meldde niet hoe en waar de nonnen zijn vermoord, maar zei dat de informatie over hun dood afkomstig is uit betrouwbare bron. Monrovia wordt sinds drie weken belegerd door de troepen van Taylor. Ze stuiten op verzet van de internationale vredesmacht, bestaande uit Afrikaanse troepen. Nigeria, de belangrijkste leverancier van troepen voor de vredesmacht, besloot dit weekeinde meer militairen naar Liberia te sturen. (Reuter)