Treinongeluk in Pakistan eist 16 levens

ISLAMABAD, 2 NOV. Een treinongeluk in het zuiden van Pakistan heeft gisteren aan ten minste 16 mensen het leven gekost. Vele tientallen mensen raakten gewond. Naar verwachting zal het aantal dodelijke slachtoffers nog stijgen.

Het ongeluk had plaats in het dorp Reti, nabij de stad Sukkur, waar een sneltrein, die op weg was naar de centraal gelegen provincie Punjab, op een goederentrein met graan botste. De materiële schade was groot. Verscheidene rijtuigen zijn van het spoortalud gegleden. De Pakistaanse overheid heeft het leger ingeschakeld om de ravage op te ruimen.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de ramp. Volgens de eerste berichten is een fout van het spoorwegpersoneel het meest waarschijnlijke. De passagierstrein zou groen licht hebben gekregen op het moment dat de goederentrein op hetzelfde baanvak vanuit tegenovergestelde richting naderde.

Het stationshoofd van Reti bleek na het ongeval verdwenen, maar de man werd vandaag door de politie aangehouden. Vier andere personeelsleden van de spoorwegen zijn geschorst.

De ergste treinramp in de Pakistaanse geschiedenis had plaats in januari 1990 toen 307 mensen omkwamen bij een soortgelijk ongeluk als gisteren. En in juni 1991 verloren 55 mensen het leven bij een botsing tussen twee treinen. (AP, Reuter)