PASTA MET WALNOTENSAUS

Onlangs kreeg ik van mijn buurvrouw een zakje verse walnoten. Verse walnoten moeten zo snel mogelijk gebruikt worden, omdat ze al vrij gauw muf worden en gaan schimmelen.

Voor 6 personen als voorgerecht.

150 gram gedopte verse walnoten, vliesjes verwijderd

3 tenen knoflook, gepeld

1,2 deciliter koudgeperste olijfolie

100 gram fijn droog broodkruim

zout

500 gram spaghetti

gehakte snijpeterselie, ter garnering

Hak met een scherp mes de walnoten en knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een koekepan op een matig vuur. Voeg de noten, knoflook en het broodkruim toe en laat circa 5 minuten bakken, of tot de knoflook bruin is. Breng op smaak met zout. Kook de spaghetti bijtgaar in een ruime pan gezouten water. Laat de pasta uitlekken en doe in een verwarmde kom. Giet er de rest van de olie bij en schep goed om. Voeg de walnotensaus toe en schep alles weer goed om. Garneer met de gehakte peterselie en dien op.

    • Kim Maclean