Ongemotiveerd Ajax verspeelt kostbaar punt

DEN BOSCH, 2 NOV. Trainer Louis van Gaal zei na het teleurstellende 2-2 gelijkspel van zijn ploeg tegen FC Den Bosch dat hij Ajax nog nooit zo slap had zien spelen. De Amsterdammers mochten nog heel blij zijn met het punt tegen de degradatiekandidaat. Stefan Pettersson maakte pas in de blessuretijd in De Vliert gelijk.

Thuisclub Den Bosch speelde vanaf de 67ste minuut met tien man. Scheidsrechter Blankestein stuurde Verhoeven met twee gele kaarten naar de kleedkamer. Ondanks dat verlies bleef Den Bosch moeiteloos op de been. Ajax was niet wakker te krijgen. Van Gaal: “Vanaf het begin zijn we ongeconcentreerd en ongemotiveerd geweest. Het was een slechte dag.”

Drie minuten voor tijd leek de sensatie compleet toen Den Bosch een strafschop kreeg - Vink haalde Netten onderuit - en verdediger Jos van Eijk die koelbloedig benutte. Pettersson kon echter alsnog de 2-2 intikken nadat invaller John van Loen verwarring had gesticht voor de neus van de Bossche keeper Vonk.

En zo verloor niet PSV, maar Ajax gisteren een punt. De Amsterdamse club heeft nu twee verliespunten meer dan de concurrent uit Eindhoven. Ajax moet nog twee duels inhalen. Feyenoord is na het verlies van Twente naar de tweede plaats in de eredivisie opgeschoven. De Rotterdammers scoren er de laatste dagen lustig op los. Na de 7-0 overwinning op Go Ahead Eagles in de bekercompetitie werd gisteren met 4-1 van RKC gewonnen. Gaston Taument (twee keer), John de Wolf en Joszef Kiprich zorgden voor de Feyenoord-produktie.