Twente-Numan

PSV heeft, met het betalen van een bedrag van 2,8 miljoen, voldaan aan zijn verplichtingen ten opzichte van FC Twente voor de transfer van Arthur Numan.

Tot die uitspraak kwam gisteren de Commissie van Bindende Adviseurs van de KNVB in de door de Enschede club aangespannen zaak. FC Twente had zich tot de commissie gewend omdat de club vindt dat er naast de vergoedingssom voor het openbreken van het contract, ook een transferbedrag moest worden betaald dat in overeenstemming is met de marktwaarde van de speler.

Als laatste van de rechtsprekende instanties van de KNVB heeft nu de Commissie de Twentse club in het ongelijk gesteld. Twente had bijna het dubbele van het door PSV betaalde bedrag kunnen ontvangen, wanneer Numan was overgegaan naar Manchester City. Eén dag echter voor Numan zijn handtekening voor de Britse club zou zetten, deed PSV het aanbod dat al lang in de lucht hing.