Sampras

Pete Sampras is twee overwinningen verwijderd van de eerste plaats op de wereldranglijst.

De Amerikaanse tennisspeler kan die positie bereiken in het toernooi van Stockholm. Sampras won gisteren in de Zweedse hoofdstad de kwartfinale van Petr Korda en treft in de halve eindstrijd Guy Forget, die Henrik Holm versloeg. De Zweed had donderdag Jim Courier uit het toernooi geslagen. Stockholm kan niet alleen de primeur van Sampras' eerste plaats hebben, het toernooi kent ook een onaantastbare nieuwigheid. Voor het eerst in de geschiedenis van de ATP-toernooien zullen alle spelers op het gebruik van doping gecontroleerd worden. De sancties die de 84 deelnemers uit het enkel- en dubbelspel kunnen treffen bij overtreding zijn een schorsing, verlies van de behaalde ATP-punten en van het prijzengeld.