"Geen reden voor vervolging van wethouder Apeldoorn'

APELDOORN, 31 OKT. Burgemeester A.J. Hubers van Apeldoorn ziet geen reden een justitieel onderzoek in te stellen naar het handelen van CDA-wethouder C.A.P. Bolhuis. De wethouder heeft volgens Hubers bij de uitoefening van zijn functie geen strafbare feiten gepleegd.

Hubers baseert zijn mening op een gisteren gepubliceerd onderzoeksrapport. Bolhuis was anderhalve week geleden in opspraak geraakt omdat hij een bedrijf van zijn echtgenote zou hebben bevoordeeld bij het verwerven van een catering-contract voor het nieuwe stadhuis in Apeldoorn.

De onderzoekers van het VNG-organisatiebureau ODRP hebben geen enkel feit over de relatie van Bolhuis' vrouw met de betreffende firma en de eventuele betrokkenhied van de wethouder daarbij naar boven kunnen halen. Volgens burgemeester Hubers ontbrak hen daarvoor de tijd en beschikten zij niet over desbetreffende gegevens van de Kamer van Koophandel, waar de BV in oprichting die het aanbod had uitgebracht, zou moeten zijn ingeschreven. De onderzoekers hebben, zo erkenen zij in hun rapport, niet zelf informatie ingewonnen bij de Kamer van Koophandel, maar zijn afgegaan op Bolhuis beschikbaar gesteld materiaal. Het rapport wordt dinsdag door de gemeenteraad van Apeldoorn besproken.