Thorne terug

Fans van de populaire soap "The Bold and the Beautiful', (RTL4) zijn de schok nog maar nauwelijks te boven. Nietsvermoedend zaten ze vorige week naar hun geliefde serie te kijken, ("over misdaad, macht en liefde in de wereld van de haute couture') toen een mannenstem aankondigde dat de rol van Thorne Forrester voortaan gespeeld zou worden door een nieuwe acteur.

Caroline Spencer mocht dan wel net doen of er niets veranderd was toen ze dat nieuwe manspersoon dat haar echtgenoot voorstelde, vertelde dat ze voortaan op de logeerkamer zou slapen, maar dat betekent niet dat het kijkerspubliek daar ook toe in staat is. Bij RTL 4 hebben al verscheidene kijkers telefonisch hun gal gespuwd over de abrupte acteurswisseling. De makers van "The bold', hebben het dan ook onhandig aangepakt.

Van de ene op de andere dag werd de nieuwe Thorne opgevoerd. En daar kunnen soapliefhebbers die verknocht zijn aan de personages niet tegen. Hadden ze Thorne niet kunnen laten verhuizen naar Europa? Een ontvoering, gijzeling of zelfs een dodelijk ongeluk ware ook mogelijk geweest. Alles beter dan dit. Vroeger bij Peyton Place deden ze dat heel wat subtieler. Toen Mia Farrow als Allison MacKenzie te kennen had gegeven dat ze "uit de serie' geschreven wilde worden, bedachten de makers een mysterieuze verdwijning.

Allison werd nooit teruggevonden. Zo konden de fans van Peyton Place echt afscheid nemen van haar, in plaats van te worden opgezadeld met een nieuwe actrice. Het schijnt dat de "echte' Thorne er genoeg van had en nieuwe acteeruitdagingen zocht. Of zou hij het zat zijn geweest dat hij Caroline niet meer mocht aanraken? Het vervelende is dat de nieuwe Thorne een heel ander type is. De "echte' Thorne was een "nieuwe man': gevoelig, serieus, attent, trouw en lief. De "nieuwe' Thorne heeft niet dezelfde eerlijke ogen en niet dezelfde ontwapenende glimlach. Om het kijkersleed nog enigszins te verzachten had men toch een acteur kunnen kiezen die een beetje aan hem deed denken? Het wordt tijd om een actiecomite "Thorne terug' op te richten. Want laat je als kijker je stem niet horen, dan zullen de makers er niet voor terugdeinzen om straks Stefanie, Eric, Margot of Brooke nog in te ruilen.

    • Karin de Mik