David Irving opgepakt in Canada

VICTORIA, 30 OKT. De Britse auteur en historicus David Irving, die ontkent dat er in Auschwitz op grote schaal joden zijn vergast, is woensdagnacht in de Canadese plaats Victoria gearresteerd en is in afwachting van zijn deportatie gevangen gezet.

Volgens de politie was door de Canadese rechtbank Irving eerder een verblijfsvergunning voor het land geweigerd. De controversiële schrijver werd gearresteerd in een restaurant waar hij een toespraak hield over de gevaren van censuur. Tegen de arrestatie is geprotesteerd door de Canadese Free Speech League. Enkele maanden geleden kwam Irving in het nieuws toen bekend werd dat hij door de Britse krant the Sunday Times was ingehuurd om de pas ontdekte dagboeken van nazi-minister Goebbels in Moskou te ontcijferen. (Reuter, AP)