Vredesoverleg

WASHINGTON, 29 OKT. Het bilaterale vredesoverleg tussen Israel en de Arabische partijen is gisteren tot 9 november verdaagd.

Dat gebeurde één dag eerder dan oorspronkelijk was afgesproken, op verzoek van Israel dat liet weten zijn gedelegeerden in staat te willen stellen voor de sabbat thuis te zijn. De onderhandelaars toonden zich ook gisteren weer vastbesloten verder te praten, maar waren tegelijk teleurgesteld over het uitblijven van concrete resultaten. “Er is al een jaar verlopen, en we zien dat er na dat jaar geen werkelijke vooruitgang is in enige belangrijke zaak”, klaagde de Syrische delegatieleider, Mouwafak al-Allaf. De Israelische delegatieleider, Itamar Rabinovitsj, wees wat dit betreft naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen als “voornaamste externe factor die de onderhandelingen heeft verstoord, met name van Syrische zijde” wegens de onzekerheid in Damascus over de relaties met Washington na 3 november. (AFP, Reuter)