Ritschema Tour 1993

PARIJS, 29 OKT. In Parijs is vanmiddag het voorlopige routeschema voor de Tour de France van volgend jaar juli bekendgemaakt.

De Ronde van Frankrijk start 3 juli met een proloog in le Puy du Fou, zondag 4 juli is de eerste rit van Luçon naar les Sables d'Olonne. In het schema is één ploegentijdrit opgenomen van Dinard naar Avranches op woensdag 7 juli. Daarna gaat het peloton verder naar het noorden. In Lac de Madine is maandag 12 juli de eerste individuele tijdrit. Op de rustdag 13 juli is er een grote verplaatsing per vliegtuig richting Grenoble, waarna er twee Alpenritten volgen. Alpe d'Huez wordt dit jaar niet aangedaan. Wel zijn er weer twee Pyreneeënritten: op maandag 19 juli van Perpignan naar Andorra en woensdag 21 juli naar St. Lary-Soulan. Dinsdags is er een tweede rustdag. Via vertrouwde etappeplaatsen als Pau en Bordeaux is er opnieuw een grote verplaatsing, per TGV, gevolgd door een tijdrit in Brétigny-sur-Orge. Zondag 25 juli is de aankomst in Parijs.