Rechercheurs Almere buiten functie gesteld

ALMERE, 29 OKT. Burgemeester C.H. de Cloe van Almere heeft gisteren drie rechercheurs van de gemeentepolitie met onmiddellijke ingang buiten functie gesteld. Tevens heeft hij de procedure tot schorsing in gang gezet.

: Volgens woordvoerder Ummels acht De Cloe de maatregel noodzakelijk in verband met afluisterpraktijken binnen het Almeerse korps, die vorige week door de politiebonden ACP en NPB naar buiten werden gebracht. Volgens de bonden zouden telefoons binnen het korps zijn afgetapt. De maatregelen zijn genomen in afwachting van de resultaten van het onderzoek van de rijksrecherche.

Korpschef E.Th. Wilde legt met ingang van vandaag zijn functie neer en zal volgens Ummels worden voorgedragen voor eervol ontslag. De Cloe en Wilde hebben geconstateerd dat een vruchtbare samenwerking tussen Wilde en de overige politiemensen in Almere niet meer mogelijk is. Overigens houdt dit volgens Ummels niet in dat Wilde betrokken is geweest bij het afluisteren van telefoons.

Het politiekorps van Almere kampt al anderhalf jaar met interne problemen. Vorig jaar november zegde de dienstcommissie van de politie het vertrouwen op in de Wilde.