Fractieleider VVD Beverwijk beboet

BEVERWIJK, 29 OKT. Fractievoorzitter F.K. van de VVD in de gemeenteraad van Beverwijk is gisteren door de Haarlemse economische politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand en een boete van 3000 gulden.

Hij kreeg de straf voor overtreding van milieuwetten en valsheid in geschrifte met zijn bedrijf. De officier van justitie had een boete van een ton gevorderd. De rechter legde het bedrijf verder een boete op van tienduizend gulden, waarvan de helft voorwaardelijk. Politierechter F. Bakker achtte bewezen dat het bedrijf tussen januari 1989 en september 1990 illegaal circa tweehonderd ton sloopaccu's uit IJsland had geïmporteerd. De rechter oordeelde verder dat K. als directeur van het bedrijf het vervalsen van een handtekening heeft uitgelokt en heeft deelgenomen aan de vervalsing van een analyserapport om milieuwetgeving te omzeilen.