Ford glijdt af naar kwartaalverlies

De Amerikaanse autoproducent Ford heeft in het derde kwartaal van 1992 een verlies geboekt van 158,9 miljoen dollar.

In dezelfde periode van vorig jaar was er een verlies van 574,4 miljoen dollar. De omzet in het derde kwartaal nam toe van 21,1 miljard tot 23,3 miljard dollar (40,1 miljard gulden). In de eerste negen maanden ontstond een winst van 681,4 miljoen dollar tegen een verlies van 1,8 miljard dollar over dezelfde periode van 1991, terwijl in de eerste zes maanden 840,3 miljoen dollar winst in de boeken verscheen. De negenmaandsomzet nam toe van 66,3 miljard tot 74,73 miljard dollar.

Chrysler, de kleinste van de drie grote Amerikaanse autoproducenten, publiceerde vorige week winst over het derde kwartaal. General Motors publiceert deze week kwartaalcijfers en kondigde vorige week aan een verlies te verwachten van ruim achthonderd miljoen dollar.