"Eurostar' door Chunnel

PARIJS, 29 OKT. De Franse, Britse en Belgische spoorwegondernemingen hebben gisteren gezamenlijk de "Eurostar' gepresenteerd, een nieuwe hoge- snelheidstrein voor passagiersvervoer die vanaf 1994 Brussel en Parijs met Londen zal verbinden via de Kanaaltunnel. De reistijd tussen Londen en Parijs wordt daarmee drie uur en die tussen Londen en Brussel drie uur en een kwartier.

Eurostar wordt een speciale dochteronderneming die 38 hoge-snelheidstreinen met een frequentie van 15 per dag laat rijden op de trajecten Parijs-Londen en Brussel-Londen. Vanaf 1995 zal Eurostar ook een aantal andere Britse steden aandoen, waaronder Edinburgh, Manchester, York en Birmingham.

De Frans-Britse onderneming Eurotunnel SA zal vanaf december 1993 de eerste pendeltreinen voor het transport van auto's, vrachtauto's en bussen door de Kanaaltunnel laten rijden. (Foto Reuter)