Delors opgehouden

BRUSSEL, 29 OKT. De Europese Commissie heeft bij de Belgische regering een klacht ingediend over de behandeling van haar voorzitter, Jacques Delors, gisteren op het vliegveld van Charleroi.

Delors werd nadat zijn toestel uit Straatsburg was geland, tien minuten opgehouden doordat de aanwezige douane-ambtenaren zijn paspoort grondig controleerden. Het vliegtuig was naar Charleroi uitgeweken omdat op Zaventem, bij Brussel, werd gestaakt. Een ander lid van de Europese Commissie, Bruce Millan, raakte zo geïrriteerd over het oponthoud dat hij zijn paspoort bij de douane achterliet. “We zijn weer terug in het Oost-Duitsland van de jaren vijftig”, zei een van zijn medewerkers. De andere passagiers moesten bijna drie kwartier wachten voordat zij in de bus naar Brussel konden stappen. (AFP)