De Kunsthal

Westzeedijk 341, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Inl 010- 4367575.

Op 1 november gaat in Rotterdam de eerste Nederlandse Kunsthal open. Het instituut kunsthal is met name in Duitsland al een bekend fenomeen: het is geen museum, omdat er geen eigen collectie beheerd hoeft te worden, maar een gebouw dat speciaal ontworpen is voor tijdelijke tentoonstellingen. Rem Koolhaas ontwierp de hal, die uit drie grote tentoonstellingsruimten en een aantal kleinere zalen bestaat. Zes exposities zijn na de opening in het nieuwe gebouw te zien. De tentoonstelling "Hofcultuur uit Indonesië (t/m 17 jan) belicht aan de hand van meer dan 150 voorwerpen het leven en de gebruiken aan de vele hoven die Indonesië rijk is. "Het Koninklijk Paleis' (t/m 24 jan) toont een twaalftal vertrekken die ingericht zijn door de directeuren van twaalf grote Nederlandse musea. In een tekeningententoonstelling is werk te zien van oa Andy Warhol en Anselm Kiefer. "Rotterdamse kunst' (t/m 10 jan), georganiseerd in samenwerking met museum Boymans-van Beuningen, biedt een overzicht van kunstenaars uit de twintigste eeuw. Verder is er (t/m 3 jan) een tentoonstelling met foto's van Rotterdam in de jaren vijftig en een bescheiden expositie (ook t/m 3 jan) met logo's die voor de Rotterdamse Kunsthal ontworpen werden.