Bedrijven willen regio's overnemen van streekvervoer

ROTTERDAM, 29 OKT. Vier grote touringcarbedrijven willen buslijnen en regio's van het streekvervoer overnemen. Zij gaan binnenkort een offerte indienen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De Jong Tours, Beuk, Atlas en Sypkes hebben een bv opgericht die het plan uitwerkt. E. Moses van De Jong Tours meent dat touringcarbedrijven “gemakkelijk concurreren met het streekvervoer”. “Wij hebben niet alleen een kleinere overhead, maar zijn ook creatiever en efficiënter.”

Volgens Moses zullen de touringcarbedrijven niet alleen op lijnen, maar op hele regio's een offerte uitbrengen. “We kunnen natuurlijk niet de krenten uit de pap halen.” De bv bekijkt nu welke regio's voor overname in aanmerking komen. Ook moet nog een beslissing vallen over de precieze formule van de offerte. De touringcarbedrijven zouden volgens Moses “hetzelfde voor minder geld, of een betere kwaliteit voor evenveel geld” kunnen bieden. Als de overname doorgaat, zullen er nieuwe bussen moeten worden aangeschaft.