Verlies Continental Airlines neemt toe

De moedermaatschappij van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines zag het verlies in het derde kwartaal (vergeleken met dat van vorig jaar) oplopen van 19,7 miljoen tot 29,5 miljoen dollar.

Over de eerste negen maanden verminderde het verlies evenwel van 310 miljoen tot 111 miljoen dollar.

Continental Airlines is met concurrerende vliegmaatschappijen op de Atlantische route in een prijzenslag verwikkeld en heeft aangekondigd de prijzen voor vluchten op Europa in de periode van 27 december tot 20 maart volgend jaar met 35 procent te verlagen. Een retourticket VS-Europa met een rondreis langs Londen, Parijs, Frankfurt, München en Madrid kost dan nog maar 358 tot 498 dollar (omgerekend tegen een dollarkoers van 1,7245 kost een ticket vanuit de VS dan 617 tot 859 gulden).

Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines hebben ook verlagingen van hun tarieven naar Europa aangekondigd.