Tien jaar cel voor moord op diplomaat

TUNIS, 28 OKT. Een militair gerechtshof in Tunis heeft gisteren de moordenaar van de Nederlandse diplomaat R. Akkerman, sergeant H. Bouajina, veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Dat is in gerechtelijke kringen in Tunis vernomen. Akkerman (40) was eerste secretaris van de Nederlandse ambassade in Tunis.

Hij werd op 27 februari 1991 voor zijn woning in Sidi Bou Saïd, nabij Tunis, door Bouajina gedood. Het proces tegen Bouajina werd in juni verdaagd wegens een psychologisch onderzoek dat hij moest ondergaan. Volgens zijn verdedigers heeft Bouajina een omvangrijk medisch dossier en zou hij aan schizofrenie lijden. Bouajina werd in november 1991 gearresteerd nadat Nederland herhaaldelijk had aangedrongen op een gerechtelijk onderzoek naar de moord en informatie daarover.