Quist ontwerpt nieuw museum moderne kunst in Amstelveen

AMSTELVEEN, 28 OKT. De architect W. Quist (1930) is door de gemeente Amstelveen gevraagd een schetsontwerp te maken voor het Amstelveens museum voor Moderne Kunst. De eerste resultaten zijn inmiddels gereed en door de gemeente Amstelveen goedgekeurd.

De bouw van het museum maakt deel uit van de herinrichting van het stadshart van Amstelveen. In februari 1993 moet de gemeenteraad over de realisering daarvan een definitief besluit nemen.

Volgens de planning moet de eerste paal van het museum in oktober 1993 de grond in. In het najaar van 1995 zou het museum dan kunnen opengaan.

In het museum voor Moderne Kunst wordt onder meer de CoBrA-collectie van J.Karel van Stuijvenberg ondergebracht. Het gaat daarbij om werken van Appel, Corneille, Constant, Lucebert, Rooskens, Theo Wolvecamp, Asger Jorn en Pierre Alechinsky.

Architect Quist is onder meer verantwoordelijk voor de uitbreiding van het Kröller-Müller museum in Otterlo, het Haags Gemeentemuseum, het Rijksmuseum in Amsterdam en de nieuwbouw van het Maritiem Museum in Rotterdam.