Foto: SAN FRANCISCO - Drie broers die van elkaar ...

Foto: SAN FRANCISCO - Drie broers die van elkaar dachten dat ze waren gedood in Duitse concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben elkaar na ruim 50 jaar weer in de Verenigde Staten ontmoet.

Gisteren vierden ze hun hereniging in een synagoge in Oakland bij San Francisco. Een van de broers, Ernest Hollander (67, op de foto links), nam onlangs deel aan een debat op de televisie met neonazi's. Een vroegere buurman van Zoltan Hollander constateerde een grote gelijkenis tussen beide mannen en waarschuwde Zoltan (70, op de foto midden). Daarop werd vorige week een eerste ontmoeting gearrangeerd in New York, waar ook een derde broer Alex (64, rechts) aanwezig was. Ernest en Alex, die nu in Oakland wonen, hadden hun broer niet meer gezien sinds 1941 toen hij door de nazi's voor dwangarbeid uit het familie-huis in Tsjechoslowakije werd meegenomen. Zoltan wist echter te ontsnappen en belandde in Joegoslavië, waar hij ook na de oorlog bleef. Ernest en Alex werden in 1944 opgepakt en met de rest van het gezin naar een concentratiekamp gestuurd. Ze overleefden echter, naar zij dachten als enigen van hun familie, tot de bevrijding in 1945. Ernest hoorde in Israel dat Zoltan was opgehangen. (Foto AP)