Euforie over voortbestaan van EBBC gepaard met EC-zege

DEN BOSCH, 28 OKT. De basketballers van EBBC Den Bosch hebben hun blijdschap over het voortbestaan van de club gisteravond omgezet in een even knappe als verrassende zege. In de eerste wedstrijd voor de derde ronde van de strijd om de Europa Cup voor bekerwinnaars werd Zaragoza met 79-73 (39-37) verslagen. De tweede ontmoeting is volgende week dinsdag in Spanje.

De 1200 in de Bossche Maaspoort zagen hoe de thuisclub de zege tegen het gereputeerde Zaragoza dankte aan een imponerende slotfase. De laatste twaalf punten ontstonden uit vier driepunters, twee van Schilp, twee van Ardon. Met respectievelijk 21 en 19 punten waren beide internationals ook de topscorers aan Brabantse zijde. De Amerikaan Carl Lott, die in de eerste helft licht geblesseerd raakte, kwam tot 14 punten.

Acht minuten voor tijd leek Zaragoza, momenteel in de Spaanse competitie op de teleurstellende achtste plaats, de zaak al bij voorbaat te beslissen. Bij de stand 52-64 was Den Bosch op weg naar een royale nederlaag. In de slotfase schakelde coach Van Esch over op een man-to-man verdediging waarmee de Amerikaanse center Turner (oud-prof van de Houston Rockets) werd uitgeschakeld. Dank zij de precisie bij de afstandsschoten bereikte Den Bosch zelfs de volle winst.