Betere resultaten Eastman Kodak

Het Amerikaanse fotografie- en chemieconcern Eastman Kodak heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 189 miljoen dollar in vergelijking met een verlies van 118 miljoen dollar in dezelfde periode van 1991.

De resultaten zijn sterk vertekend door bijzondere lasten in beide perioden. Zonder deze posten zou de winst met ruim vier procent zijn gestegen. Eastman Kodak trof in het derde kwartaal van vorig jaar een voorziening van 435 miljoen dollar voor een herstructurering en voor de kosten van de samenwerking van farmaciedochter Sterling Drug met het Franse Sanofi. In dezelfde periode van dit jaar was er een bijzondere last van 141 miljoen dollar. Zonder die last was er een winststijging van 317 tot 330 miljoen dollar.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 6,5 procent van 4,93 miljard tot 5,25 miljard dollar. Over de eerste negen maanden van het jaar steeg de winst van 417 miljoen tot 847 miljoen dollar en de omzet van 14,5 miljard tot 15 miljard dollar.