AARDAPPELEN MET WARME BOTERDRESSING

Simpel, snel klaar en lekker.

Voor 2 personen:

350-400 gram kleine aardappelen (vastkokers)

4 eetlepels boter

1½ eetlepel citroensap

zout en versgemalen peper

2 theelepels (van 5 ml) fijngesneden dillegroen

Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet ze af en laat ze iets bekoelen. Smelt intussen de boter in een ruime pan op laag vuur (vooral niet laten kleuren). Roer het citroensap erdoor en zout en peper naar wens. Trek snel met een mesje de schilletjes van de aardappelen en snijd deze overlangs in kwarten, zodat kleine partjes aardappel worden verkregen. Leg de partjes in de warme boterdressing, strooi het dillegroen erover en schud de aardappels voorzichtig door de dressing. Direkt serveren. Geef hier bijvoorbeeld gefileerde tong bij, aan weerszijden met gesmolten boter ingesmeerd, bestrooid met zout naar wens en in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius) gegaard in een licht met boter ingesmeerde vuurvaste schaal.

    • Florine Boucher