56 illegalen mogen blijven na ramp

AMSTERDAM, 28 OKT. Op de lijst van illegaal in Nederland verblijvende slachtoffers van de Bijlmerramp die in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning staan momenteel 56 namen. Vorige week vrijdag telde de lijst 52 slachtoffers. Een aantal personen moest volgens de verantwoordelijk wethouder A. Wildekamp nog nader worden onderzocht. De lijst is maandagavond overhandigd aan staatssecretaris Kosto van justitie.

Volgens een woordvoerster van de gemeente is het aantal nog niet definitief. Zij schat de kans echter "zeer klein' dat de lijst nog wordt aangevuld. Het onderzoek naar de illegalen die zich gedurende de verlengde inschrijvingstermijn tussen 16 en 23 oktober hebben aangemeld is nog niet afgesloten.

Het aantal aangetroffen en geïdentificeerde slachtoffers van de Bijlmerramp is momenteel vastgesteld op 39. Hoogstwaarschijnlijk zal het aantal oplopen tot 43. Volgens L. van der Pols, leider van het Identificatieteam van de Rijkspolitie is het onwaarschijnlijk dat in de brand lichamen zijn “verdampt”. Hij baseert zijn uitspraak op een onderzoek naar de aard van verbrandingen en verminkingen van dodelijke slachtoffers en gesprekken met nabestaanden die de brand op tijd konden ontvluchten.