United Bus breidt uit in Zwitserland

VELDHOVEN, 27 OKT. United Bus neemt samen met het Zwitserse bedrijf Thoma Fahrzeuge de in Biel (Zwitserland) gevestigde onderneming Ramseier & Jenzer Bus und Bahn over. Beide partijen zullen de helft van de aandelen van Ramseier verwerven. Dit heeft United Bus vandaag bekendgemaakt.

Thoma Fahrzeuge verzorgt al enige jaren de Zwitserse importen van Bova te Valkenswaard, een dochteronderneming van United Bus, en vanaf begin 1992 ook voor de twee andere United Bus-dochters Den Oudsten te Woerden en DAB in Denemarken.

Bij Ramseier werken zestig mensen. Het is een 73 jaar oude onderneming die vele jaren als marktleider bussen voor het openbaar vervoer in heel Zwitserland heeft geleverd. Een internationaal bekend voorbeeld hiervan zijn de Zwitserse “postbussen”. Ramseier renoveert verder treinwagons en locomotieven.

De resultaten van United Bus zijn vorig jaar beneden de verwachtingen gebleven. Tegenover een voorziene winst van 15 miljoen gulden kwam 10,3 miljoen gulden winst uit de bus. Voor dit jaar heeft de directie eveneens circa 10 miljoen gulden winst voorspeld, terwijl in een eerder stadium is geschermd met 20 gulden miljoen. Desgevraagd wilde financieel directeur drs. A.M.C. Meijs niets loslaten over de resultaten in de eerste helft van 1991. “Ik geloof dat ik daar maar niets over moet zeggen. Overigens geven wij ook nooit een halfjaarbericht uit”, aldus Meijs vanuit de stand van United Bus op de Autobus-Rai in Maastricht.