Oud-chefstaf v.d. Wall Bake overleden

A.V. van den Wall Bake, voormalig luitenant-generaal b.d. bij de Koninklijke Landmacht, is zaterdag 24 oktober op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Velp overleden.

Tijdens zijn militaire loopbaan is hij onder meer chef van de generale staf en gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie te Breda geweest. Van den Wall Bake werd in 1911 in Arnhem geboren. Als kapitein werd hij in 1942 door de Duitsers krijgsgevangen genomen. Drie jaar later keerde hij terug naar Nederland. Van 1950 tot 1953 was hij in de rang van luitenant-kolonel hoofd van de sectie logistiek bij de generale staf. In 1962 werd hij benoemd tot chef van de generale staf. Van den Wall Bake was Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden, drager van het Bronzen Kruis en commandeur in de Orde van het Legioen van Eer.