Finale Open NK squash gered dankzij vliegreis

AMSTERDAM, 27 OKT. De organisatie van het NCM Dutch Open squash in Amsterdam heeft de finale van vanavond tussen Jansher Khan en de Australiër Chris Ditmar gered. Vanochtend werd er ijlings iemand naar Londen gestuurd om een paar schoenen en rackets voor de Pakistaanse wereldkampioen op te halen.

Khans tas werd gisteravond na zijn halve finale tegen Tristan Nancarrow uit het Frans Otten-squashcentrum gestolen en het slachtoffer dreigde niet meer te spelen aangezien hij bij het spelen van een belangrijke wedstrijd op nieuwe schoenen het blessuregevaar te groot achtte.

De politie werd gewaarschuwd en er werd een zoekactie georganiseerd in en rondom het complex in Amsterdam-Zuid. Die leverde echter niets op. Na overleg met Khan besloot toernooidirecteur Paul Meijs de schoenen van diens manager in Londen op te laten halen. Die heeft dezelfde maat als de topspeler. In de tas zaten niet alleen schoenen en rackets, maar ook het paspoort van Khan en zijn geld. Hij deed een oproep aan degene die hem heeft bestolen om zijn tas gewoon ergens neer te zetten en dan beloofde hij er geen zaak van te maken.

Jansher Khan gaf na zijn partij tegen Nancarrow (15-12, 15-12, 9-15, 15-7) een tv-interview, douchte zich en bekeek een deel van de andere halve finale tussen Dittmar en Peter Marshall. Daarna kwam hij tot de ontdekking dat zijn tas uit hal was verdwenen.

De ontmoeting tussen Khan en Dittmar is vanavond de revanche van de WK-finale van verleden maand in Johannesburg. Khan, viervoudig wereldkampioen, won toen in vier games. Dittmar is momenteel in goede vorm. De nummer twee van de wereldranglijst versloeg gisteravond in 54 minuten de 21-jarige Marshall (15-12, 15-7, 15-5). Marshall is een talent uit Engeland. Hij slaat de ballen meestal met twee handen aan het racket. Dat is een unieke stijl in het topsquash. Tegen Dittmar was hij echter kansloos. De Australiër verklaarde na afloop van de halve finale dat het tijd werd om Jansher Khan weer eens te verslaan.