Brand in gisteren ontruimde villa in Heemstede

HEEMSTEDE, 27 OKT. Een uitslaande brand heeft gisteravond villa Eikenrode in Heemstede in de as gelegd.

Het monumentale pand was gisterochtend door de ME ontruimd, nadat het ruim twee jaar gekraakt was geweest. De politie van Heemstede heeft volgens een woordvoerder “een sterk vermoeden dat de voormalige krakers achter de brand zitten”. De recherche is vanochtend gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Van de villa staan volgens de politiewoordvoerder “alleen de buitenmuren nog overeind”. Volgens een woordvoerder van de steungroep Eikenrode, die het pand wil behouden, is de brand ontstaan tijdens werkzaamheden in de villa. Projectontwikkelaar Witkamp uit Weesp, de eigenaar van het pand, gaf de opdracht tot ontruiming. Hij wil de villa laten slopen om op het terrein een luxe appartementencomplex te bouwen.