Zonder te imponeren wist PSV zaterdagavond het ...

Zonder te imponeren wist PSV zaterdagavond het kwaliteitsverschil tussen de landskampioen en FC Groningen uit te drukken in drie doelpunten.

Romario speelde een hele wedstrijd. De veelbesproken Braziliaan was weliswaar betrokken bij twee treffers, maar hij ontbeerde nog scherpte in zijn acties. In de eerste helft leverde dat boe-geroep op van het publiek, dat ondanks de tegenvaller in Athene massaal was opgekomen (24.200). Kort voor rust snoerde Romario de critici de mond door eerst zijn bewaker Ulrich Wilson uit te spelen en vervolgens de bal perfect voor te geven waardoor Kalusha moeiteloos kon inkoppen. Even na rust werd de wedstrijd in feite beslist door Arthur Numan, die op de Nederlandse velden wekelijks uitblinkt maar op het internationale podium nog tekort komt. De 22-jarige Beverwijker verschalkte met een boogballetje doelman Patrick Lodewijks. Zeven minuten voor tijd bereidde Numan ook het derde doelpunt van PSV voor, dat van de schoen kwam van Romario. Het valt te bezien of de spits zijn score in de competitie - in totaal zeven, hij heeft gewed er veertig te maken - de komende weken kan uitbouwen. De tuchtcommissie van de KNVB gaat een onderzoek instellen naar aanleiding van een incident tussen Romario en Adri Bogers in de wedstrijd Willem II-PSV.