Spaanse politie rolt een groot drugnetwerk op

MADRID, 26 OKT. Zeven politiemannen, twee stierenvechters, een bankdirecteur en de eigenaar van een scheepswerf behoren tot de veertig personen die de Spaanse politie het afgelopen weekeinde heeft gearresteerd op verdenking van deelname aan een groots opgezet net van drugsmokkel.

Bij de operatie, die vrijdag begon, werd in 28 bankfilialen bijna zes miljoen gulden in beslag genomen. Volgens de opsporingsautoriteiten werd het netwerk gecontroleerd door de Calabrische mafia en hield het zich in de eerste plaats bezig met de smokkel van hasjiesj. Deze werd in Zuid-Spanje illegaal aan land gebracht en vandaar onder het mom van bloementransport naar Frankrijk en Nederland vervoerd. Men verwacht in de komende dagen nog enige tientallen arrestaties te kunnen verrichten.