Orco verhoogt winstprognose

Bij de te Willemstad, Curaçao, gevestigde Orco Bank ontwikkelt de gang van zaken zich beter dan was voorzien.

Toen de halfjaarcijfers op 18 augustus werden bekendgemaakt stelde Orco een jaarwinst van ten minste 30 miljoen gulden in het vooruitzicht. Nu, ruim twee maanden later, wordt een jaarwinst voorzien van ten minste 35 miljoen gulden, zo deelt de bank mede. In het boekjaar 1991 bedroeg de winst ruim 31 miljoen gulden.

De winstontwikkeling in het tweede halfjaar is zeer bevredigend geweest, vooral door de gang van zaken in het valutabedrijf en de rente daling, zo bericht de directie. Aangezien de meeste aandeelhouders in het verleden kozen voor een uitkering in aandelen wordt een interimdividend niet langer zinvol geacht. De directie wil daarom met ingang van 1992 uitsluitend een jaardividend uitkeren. Vorig jaar keerde Orco 7,39 gulden dividend uit, waarvan 5 gulden in contanten.