ME ontruimt gekraakte villa in Heemstede

HEEMSTEDE, 26 OKT. De gekraakte villa Eikenrode in Heemstede is vanochtend door de Mobiele Eenheid ontruimd.

Volgens een politiewoordvoerder verschansten de zes krakers zich tijdens de ontruiming, waarvoor honderd ME-ers waren ingezet, op de zolder van de villa. Het pand was volledig gebarricadeerd. Tijdens de ontruiming hebben de krakers verfbommen, stenen en uitwerpselen naar de ME-ers gegooid, aldus de woordvoerder. De krakers zijn gearresteerd. Villa Eikenrode werd tweeëneenhalf jaar geleden gekraakt. De krakers hebben geprobeerd het pand op de monumentenlijst te laten plaatsen. De villa is eigendom van een projectontwikkelaar, die het pand wil laten slopen om op het terrein een luxe appartementencomplex bouwen. Of deze plannen door kunnen gaan, is nog niet zeker.