Ivan Lendl pakt tweede hoofdprijs in een week

HONG KONG, 26 OKT. Ivan Lendl heeft de smaak te pakken. Na een periode van veertien maanden zonder toernooizege won de 32-jarige Amerikaan in één week twee hoofdprijzen achter elkaar. Zegevierde Lendl eerst in het ATP-toernooi van Tokio, dit keer werd hij winnaar van het met een miljoen gulden gedoteerde invitatietoernooi in Hong Kong. Het leverde hem 170.000 gulden prijzengeld op.

Lendl schakelde in de halve finales Richard Krajicek uit (7-6 6-3). In de eindstrijd rekende Lendl in vier sets af met zijn landgenoot Michael Chang: 6-3 4-6 6-4 6-4.

In Wenen bleef Jan Siemerink eveneens in de halve finales steken. Hij verloor in twee uur en 31 minuten van de als eerste geplaatste Tsjechoslowaak Peter Korda: 5-7 7-6 3-6. Siemerink verloor vorig jaar in Wenen in de eindstrijd van de Duitser Michael Stich. Eerder deze maand verloor de linkshandige Rijnsburger in de halve finales van het toernooi in Toulouse van Korda, die daarna de finale won tegen de ongeplaatste Italiaan Giancarlo Pozzi: 6-3 6-2 5-7 6-1.

Pete Sampras behield zijn titel in Lyon door in de finale binnen het uur te winnen van de Fransman Cedric Pioline: 6-4 6-2. In de halve finales had Sampras nog minder tijd nodig tegen zijn landgenoot Malivai Washington (6-0 6-2).

In Taipeh won Jim Grabb voor het eerst een toernooi sinds 1987, toen hij eerste werd in Seoul. De als derde geplaatste Grabb versloeg de Australische nummer 123 van de wereld, Jamie Morgan, met twee keer 6-3.

Steffi Graf won voor de zesde keer in haar loopbaan het toernooi van Brighton. Voor de derde maal in vier weken kreeg de Duitse heftige tegenstand van de Tsjechoslowaakse Jana Novotna. De partij nam ruim twee en een half uur in beslag. De beslissing viel met 7-2 in de tiebreak van de derde set: 6-2 4-6 7-6. (ANP)