Foto: HAKURK-VALLEI - Iraakse Koerden hebben ...

Foto: HAKURK-VALLEI - Iraakse Koerden hebben gisteren in de Hakurk-vallei in Noord-Irak naar hun zeggen een slotoffensief gelanceerd tegen strijders van de (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij, die het gebied gebruiken als uitvalsbasis voor gewapende actie in Zuidoost-Turkije.

Duizenden Iraakse Koerden zijn al weken geleden in de aanval gegaan tegen de PKK, die nu bijna geheel zou zijn omsingeld. De Iraakse Koerden worden begeleid door Turkse officieren, die al geruime tijd gehuld in traditionele peshmerga-kledij in het gebied verblijven. Vorige week zijn bovendien ongeveer 5.000 Turkse militairen ter plaatse tegen de PKK in actie gekomen. Een Turkse militaire bron verzekerde gisteren tegenover het semi-officiële Turkse persbureau Anadolu dat de Turkse troepen zonodig de hele winter in Noord-Irak blijven. (Foto EPA)