Desseaux akkoord met overnamebod

Het eind augustus aangekondigde bod van de Duitse grootaandeelhouder DLW op Tapijtfabriek Desseaux gaat door.

DLW heeft vandaag een openbaar bod aangekondigd van 105 gulden per aandeel, inclusief het dividend over 1991/92 (2,30 gulden in contanten). Het bod wordt gestand gedaan indien DLW ten minste 95 procent van de aandelen Desseaux in bezit krijgt. Dat komt neer op verwerving van een additionele 32 procent, omdat DLW al 63 procent van Desseaux bezit.

Het overleg met de ondernemingsraad en de vakorganisaties is inmiddels afgerond. Zowel OR als vakbonden hebben positief gereageerd. Verwacht wordt dat het biedingsbericht eind oktober zal verschijnen. Op 16 november wordt in een algemene aandeelhoudersvergadering (de jaarvergadering) het bod van DLW besproken.