Condoom voor vrouwen in januari te koop bij drogist

UTRECHT, 26 OKT. Apothekers en drogisten gaan vanaf januari 1993 het vrouwencondoom Femidom verkopen. Het is het eerste voorbehoedmiddel voor vrouwen dat ook beschermt tegen geslachtsziekten en aids. In Zwitserland, dat begin dit jaar de primeur had, was de voorraad vrouwencondooms binnen twee weken uitverkocht, zo meldt het blad Trefpunt van het ministerie van WVC.

Het vrouwencondoom is getest in vijftien landen, waaronder Nederland. Het lijkt op een mannencondoom, maar het is langer en breder en heeft aan weerzijden een ring. Het condoom is ongeveer twee keer zo duur als het condoom voor mannen. De fabrikant, het Britse bedrijf Chartex, heeft vooral vrouwen op het oog die de kans lopen op seksueel overdraagbare aandoeningen, bij voorbeeld in de seksindustrie.