Kinkel

Als men de hartekreet in het interview met de minister van buitenlandse zaken van Duitsland, Klaus Kinkel, in het Zaterdags Bijvoegsel van 10 oktober leest, vraagt men zich af of men bij de opvang van vluchtelingen niet ook de demografische omstandigheden moet afwegen. Volgens gegevens uit 1990 telt West-Duitsland 262 inwoners per vierkante km. Vergelijkbaar hiermee: Frankrijk 103, Oostenrijk 91, België 328, Nederland 366.

Indien men het grote probleem ook in EG-verband zou willen bespreken, dan zijn Spanje (77) en Zweden, dat aansluiting bij de EG heeft gevraagd, met 19 interessant. Voor de statistiek: Canada telt 3, de VS tellen 27 personen per vierkante km. Overigens is Nederland nog dichter bewoond dan Japan, dat met 332 een goede tweede is.

    • A. Dirkzwager
    • 's Heer Hendrikskinderen